'Vlag uit voor iedereen die onderwijs geeft'

Scholieren horen of de vlag uit mag ANP

Voor iedereen die onderwijs geeft, moet donderdag de vlag uit. Dat vindt de organisatie Jantje Beton, die inmiddels al verscheidene andere clubs achter de oproep heeft gekregen.

"Door de sluiting van alle scholen hebben leraren, onderwijsprofessionals, maar ook ouders in zeer korte tijd moeten schakelen naar afstandsonderwijs, om alle kinderen zo goed mogelijk van onderwijs te blijven voorzien", zeggen de initiatiefnemers. En dat mag allemaal weleens worden beloond door de vlag voor hen uit te steken, vinden ze met hun partners in de actie.

"Hiermee steken we iedereen in en om het onderwijs een hart onder de riem; petje af voor alles wat jullie doen, het wordt gezien en hou vol!", willen ze ermee zeggen.

"Het uithangen van de vlag staat voor de partners symbool voor verbondenheid en respect, zonder tekort te willen doen aan het verdriet van de mensen om ons heen", wordt overwogen.

Scholieren wordt gevraagd zelf een wimpel te maken bij de nationale driekleur, met 'een krul voor het onderwijs’. Hoe en van wat, dat mogen ze helemaal zelf weten. Het kan ook online.

De oproep wordt ondersteund door onder meer Cruyff Foundation, PO-Raad, VO-Raad, Méér Muziek in de Klas, Kinderpostzegels, Krajicek Foundation en Kennisnet.

Ook BN'ers hebben zich achter de oproep geschaard, onder wie Ilse DeLange en Buddy Vedder.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu