'Waarschijnlijk streep door introductieweken voor studenten'

'Waarschijnlijk streep door introductieweken voor studenten' ANP

De introductieweken voor studenten kunnen hoogstwaarschijnlijk niet doorgaan. Het kabinet vreest dat bij deze evenementen de coronamaatregelen onvoldoende worden nageleefd en overweegt daarom serieus er een stokje voor te steken.

Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van RTL Nieuws. Een definitief besluit valt bij een ingelast overleg van de meest betrokken ministers donderdagmiddag. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geven na afloop een persconferentie.

De Landelijke Studentenvakbond is teleurgesteld over het besluit om de introductieweken voor hogescholen en universiteiten te schrappen. ,,Het is logisch dat er strenge maatregelen gelden, maar studenten moeten kennis maken met elkaar en de opleiding."

'Cruciaal om elkaar te leren kennen'

Volgens LSVb waren onderwijsinstellingen en studenten al lange tijd bezig met de voorbereidingen om introducties veilig te laten verlopen. 

Daarnaast benadrukt de vakbond dat in een tijdperk van digitaal onderwijs het cruciaal is dat studenten de mogelijkheid hebben om elkaar, de stad en de opleiding te leren kennen. ,,Voor een succesvolle studietijd is het van groot belang dat studenten zich verbonden voelen." 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu