Werkgevers snappen kabinet, maar willen extra steun

Werkgevers snappen kabinet, maar willen extra steun ANP

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben begrip voor de voorzichtige lijn die het kabinet hanteert bij het versoepelen van de maatregelen om de uitbraak van het coronavirus in te dammen. Wel vinden de organisaties dat ondernemers niet worden beloond voor hun inspanningen om op verantwoorde wijze weer zaken te doen. Mede daarom roepen de werkgevers op tot een tweede pakket steunmaatregelen.

Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland hebben veel ondernemers het gevoel dat er te weinig erkenning is vanuit het kabinet voor de "schrijnende economische problemen" waar zij in verkeren. "20 mei voelt voor veel ondernemers nog als lichtjaren ver weg."

Behalve maatregelen om ondernemers langer te steunen, moet het kabinet ook zelf investeringen naar voren halen, bepleit VNO-NCW-voorman Hans de Boer. Door geld vrij te maken voor woningbouw, infrastructuur en technologie kan het kabinet volgens hem "laten zien dat het economisch perspectief wil creëren". Zijn collega Jacco Vonhof van MKB-Nederland wil in een tweede steunpakket antwoorden op de vraag hoe omzetderving gecompenseerd kan worden, maar ook moet er gekeken worden naar wat wel mogelijk is. "Want mensen hebben ook weer perspectief nodig."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu