Werkgevers zagen meer mogelijkheden voor versoepeling

De experts van het Outbreak Management Team (OMT) vinden dat er nog te veel onduidelijk is over het besmettingsgevaar in sportscholen. Foto: ANP

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat de geplande opening van een aantal sectoren per begin volgende maand wordt doorgezet. Wel zagen ze meer mogelijkheden en vinden ze het jammer dat niet meer branches kunnen profiteren van heropeningen.

Daarbij wijzen de werkgeversorganisaties in het bijzonder op casino's en speelhallen, die verwant zijn aan de horeca. Ook sport- en yogascholen zouden volgens VNO-NCW en MKB-Nederland best eerder open kunnen. Ze vinden het dan ook "goed dat het kabinet met sportaanbieders in gesprek is" om hen mogelijk voor 1 september al open te laten gaan.

Ook constateren VNO-NCW en MKB-Nederland dat er "onnodige problemen" ontstaan in de uitvoering. Dat campings de sanitaire voorzieningen pas op 1 juli mogen openen, zorgt ervoor dat ouderen nu ook in het hoogseizoen op vakantie gaan. "Dit is niet nodig als de opening van sanitaire voorzieningen op campings wordt vervroegd naar 1 juni." Ook vinden ze het jammer dat de horeca niet al in het pinksterweekend open mag.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu