Willem-Alexander en Máxima bezoeken Frankrijk

Willem-Alexander en Máxima bezoeken Frankrijk ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen donderdagochtend in Parijs aan hun tweedaagse staatsbezoek aan Frankrijk. Het bezoek begint met een welkomstceremonie bij de Arc de Triomphe, waar Willem-Alexander een bloemstuk legt bij het graf van de onbekende soldaat (die tijdens de Eerste Wereldoorlog is omgekomen).

Later op de dag bekijkt het koningspaar in museum Het Louvre Rembrandts huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit uit 1634. De doeken waren in het bezit van de Franse familie De Rothschild en zijn onlangs voor 160 miljoen euro aan Nederland en Frankrijk verkocht. Na een restauratie zijn de schilderijen afwisselend in het Rijksmuseum en het Louvre te zien.

Donderdagavond biedt de Franse president François Hollande een staatsbanket aan in Palais de l'Élysée, zijn officiële residentie. Op vrijdag domineert de handel het programma. Het staatsbezoek moet de goede banden tussen Nederland en Frankrijk bevestigen. Voor Willem-Alexander is het zijn zevende staatsbezoek sinds zijn aantreden in 2013.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu