Zaak Nicky Verstappen nu vanaf eind september gepland

Zaak Nicky Verstappen nu vanaf eind september gepland ANP

De behandeling van de rechtszaak over de gedode Limburgse jongen Nicky Verstappen wordt verschoven naar eind september en begin oktober. Dat liet de rechtbank in Maastricht woensdag weten. Eigenlijk zou vanaf deze dag de zaak inhoudelijk worden behandeld, maar door de coronamaatregelen is dat niet mogelijk.

De nieuwe data zijn 28 en 29 september, 5, 7, 8, 12 en 16 oktober. De zitting woensdag is een voorbereidende, waarin onder meer de stand van het onderzoek wordt besproken. Verdachte Jos B. is daarbij aanwezig, samen met zijn advocaat. Er zit een plexiglas scherm tussen hen in en dat geldt ook voor de rechters en officier van justitie. De rechter merkte op dat dit associaties oproept met een volière of kippenhok.

B. werd bijna twee jaar geleden na een klopjacht in Spanje opgepakt. De 57-jarige Limburger ontkent dat hij iets met de dood van de jongen te maken heeft. Verder heeft hij tot nu toe nog niets willen verklaren. B. wordt verdacht van het doden, seksueel misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky. De jongen uit Heibloem verdween in augustus 1998 van een zomerkamp op de Brunssummerheide. Een dag later werd zijn lichaam iets verderop gevonden.

Nieuws

Meest gelezen

menu