Ze had haar operatiekleren al aan, maar de zware tumor-operatie van Jantina van der Veen ging op het allerlaatste moment niet door vanwege een spoedgeval: 'Wat is spoed? Ik vecht hier ook voor mijn leven'

De zware tumor-operatie van Jantina van der Veen ging vrijdag in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) op het allerlaatste moment niet door. Haar gereserveerde ic-bed was niet meer beschikbaar. Een spoedgeval ging voor.

Jantina van der Veen in het MCL. ,,Ineens merk je hoe erg dit is als het jezelf treft. Ik heb geen commentaar op het personeel en de chirurgen aan bed, die vinden dit allemaal even vreselijk."

Jantina van der Veen in het MCL. ,,Ineens merk je hoe erg dit is als het jezelf treft. Ik heb geen commentaar op het personeel en de chirurgen aan bed, die vinden dit allemaal even vreselijk." Foto: Niels Westra

,,Wat is spoed?”, vraagt Jantina van der Veen (59) uit Stiens zich retorisch af. ,,Dit is ook spoed. Als dit langer duurt, ben ik er straks ook niet meer. Het is echt vreselijk, ik vecht hier ook voor mijn leven.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's