Zes tips over dodelijke schietpartij in parkeergarage Amsterdam

Zes tips over dodelijke schietpartij in parkeergarage Amsterdam ANP

Bij de politie van Amsterdam zijn zes tips binnengekomen over de dodelijke schietpartij in parkeergarage The Bank aan de Amstelstraat, bij het Rembrandtplein. De zaak werd dinsdagavond behandeld in Opsporing Verzocht. Of er een bruikbare tip tussen zit, kan een woordvoerster nog niet zeggen.

Bij het incident op 19 mei vorig jaar werd de 24-jarige Orpheo Gefferie uit Almere neergeschoten in de parkeergarage. Hij overleed later in het ziekenhuis. In verband daarmee zoeken politie en justitie naar de 20-jarige Erxinio Luntungan. De hoofdofficier van justitie in Amsterdam heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de verblijfplaats en aanhouding van deze man.

De schietpartij gebeurde na een opstootje bij een betaalautomaat in de parkeergarage. Zowel Luntungan als Gefferie was daarbij betrokken. Kort daarna hield de politie op aanwijzingen van getuigen vier verdachten aan. Het gaat om drie mannen uit Amsterdam van tussen de 20 en 24 jaar oud en een vrouw uit Diemen. Zij zaten in een auto die er na het schietincident vandoor was gegaan. Luntungan was daar niet bij. Van de vier zit een 21-jarige man nog vast, de rest is naar huis gestuurd maar blijft verdacht.

In Opsporing Verzocht waren beelden te zien van een bewakingscamera in de parkeergarage.

Nieuws

Meest gelezen

menu