Zo’n duizend betogers demonstreren tegen coronamaatregelen op Malieveld

Tegenstanders van de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten beteugelen, demonstreren weer op het Malieveld. Foto: ANP

De manifestatie van Virus Waarheid en Het Algemeen Burger Collectief  (ABC) vanmiddag op het Malieveld is rustig en zonder incidenten verlopen. Zo’n duizend betogers kwamen naar het centrum van Den Haag. Eerder werd rekening gehouden met ongeregeldheden nadat donderdag een protest in de binnenstad uit de hand liep.

De betogers kwamen rond 14.00 uur met spandoeken, stickers en vlaggen naar het grasveld. Op het podium spraken meerdere sprekers hun ongenoegen uit over de coronamaatregelen. Zo werd onder meer opgeroepen om geen pompjes met desinfecterende middelen te gebruiken, maar je handen gewoon met zeep te wassen. Ook werd opgeroepen om geen mondkapjes te dragen, vooral met cash te betalen en tegen de richting in te lopen. Ook vroeg de actiegroep Virus Waarheid vandaag aandacht voor het optreden van de politie bij een eerdere demonstratie in juni die uitliep op rellen. Bij die betoging werden  ruim 400 mensen  gearresteerd.