Zomerstorm bezorgde brandweer drukte

Zomerstorm bezorgde brandweer drukte ANP

De brandweer heeft vorig jaar een drukke zomer gehad. Dat kwam door een storm die in juli over het land trok. In de maanden juli, augustus en september lag het aantal alarmeringen bijna 25 procent hoger dan in dezelfde maanden een jaar eerder. Bij de storm kwam een man in Wolfheze om het leven door een omvallende boom en vielen enkele gewonden. Het tramverkeer in Amsterdam lag plat, snelwegen werden onbegaanbaar en de straatparade van het Zomercarnaval in Rotterdam werd afgelast. Het was de zwaarste zomerstorm in Nederland sinds 1901.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft donderdag de jaarcijfers van de brandweer gepresenteerd. Dat gebeurde op 11 februari (11-2), de Europese dag voor het alarmnummer 112.

In heel 2015 werd de brandweer ongeveer 234.000 keer gealarmeerd. Dat is iets meer dan in 2014. In de meeste gevallen ging het om brand, de overige meldingen waren bijvoorbeeld voor ongelukken en liftopsluitingen. De meeste alarmeringen kwamen uit Rotterdam-Rijnmond, Amsterdam-Amstelland en Haaglanden.

Nieuws

Meest gelezen

menu