Zondag 'af en toe' sneeuw in noordoosten

Zondag 'af en toe' sneeuw in noordoosten ANP

Het noordoosten van Nederland moet zondag rekening houden met winterweer. ,,Overdag valt er in het noordoosten af en toe sneeuw, bovendien is er dan nog steeds een kans op ijzel'', meldde het KNMI zaterdagavond laat.

Ook weerbureau Weerplaza rekent op winterweer, al is nog onduidelijk welke gebieden zich precies kunnen opmaken voor winterse taferelen. Groningen zou de meeste kans maken op sneeuw. Er kan lokaal een sneeuwlaag ontstaan van uiterlijk 3 centimeter.

Het weerbureau waarschuwt dat het winterweer voor overlast kan zorgen op de weg en het spoor. ,,De verwachting is dat dinsdag, en misschien maandagavond al, de winter weer uit het noordoosten verdreven wordt'', aldus Weerplaza.

Automobilisten in het noordoosten van Nederland moeten in de nacht van zaterdag op zondag al rekening houden met verraderlijke gladheid, door sneeuw en door bevriezing van natte weggedeelten. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op hun rijstijl aan te passen.

Strooiwagens van Rijkswaterstaat rukten zaterdagavond uit om de wegen te bestrooien. Ook zondag overdag is er in het noordoosten kans op gladheid door sneeuw of ijzel, aldus Rijkswaterstaat zaterdagavond.

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het noordoosten van Nederland, dat wil zeggen dat er rekening moet worden gehouden met mogelijk gevaarlijk weer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu