'Aanranding Keulen is georganiseerde misdaad'

'Aanranding Keulen is georganiseerde misdaad' ANP

Het Openbaar Ministerie in Keulen onderzoekt de grote reeks aanrandingen en berovingen in en bij het station rond oud en nieuw als georganiseerde misdaad. Justitie heeft woensdag laten weten dat de beschrijvingen van de daders en de manier waarop ze te werk gingen ,,op zijn minst niet uitsluiten dat het hier gaat om een georganiseerde daderstructuur''. De zaak is daarom in handen van de afdeling georganiseerde misdaad van het Openbaar Ministerie, meldde de Kölnische Rundschau.

De Duitse minister van Justitie Heiko Maas liet zich eerder op woensdag ontvallen ,,dat het allemaal afgesproken werk leek'' . Het zou volgens hem mooi zijn als het geen georganiseerde misdaad was, ,,maar hier moet toch iemand achter zitten''.

Het onderzoek vordert kennelijk niet zo snel. De politie liet weten drie verdachten op het oog te hebben, maar er zijn geen arrestaties verricht. De baas van de politievakbond, Rainer Wendt, zei woensdag in de Duitse pers dat hij bang is dat ,,voor een doelmatige strafvervolging van alle daders eenvoudig niet genoeg personeel beschikbaar is''.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu