Aantal coronadoden in de VS stijgt met ruim 1500

Aantal coronadoden in de VS stijgt met ruim 1500 ANP

In de afgelopen 24 uur is het aantal mensen in de Verenigde Staten dat is overleden aan Covid-19 gestegen met 1568 tot 78.756. Dat blijkt uit een telling van de Johns Hopkins universiteit in Baltimore.

In het land zijn nu ruim 1,3 miljoen mensen besmet met het coronavirus. Van alle landen zijn de Verenigde Staten het zwaarst getroffen. Wereldwijd ligt het aantal geïnfecteerden nu boven de 4 miljoen. Europa is het zwaarst getroffen continent met ruim 1,7 miljoen bekende besmettingen en meer dan 155.000 sterfgevallen.

Drie leden van de coronavirus-taskforce van het Witte Huis gaan 14 dagen in thuisisolatie, onder hen medisch topadviseur Anthony Fauci. Dat doet hij omdat hij contact heeft gehad met een medewerker in het Witte Huis die positief testte op het coronavirus, melden diverse Amerikaanse media.

Directeur Robert Redfield van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC en directeur Stephen Hahn van de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA kondigden eerder al aan in quarantaine te gaan nadat ook zij een ontmoeting hadden met iemand die het longvirus onder de leden heeft. Ook Hahn en Redfield zijn lid van het coronavirus-taskforce.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu