Aantal coronagevallen op vliegdekschip VS stijgt

Aantal coronagevallen op vliegdekschip VS stijgt ANP

Het aantal coronabesmettingen op het Amerikaanse vliegdekschip USS Theodore Roosevelt, is gestegen naar 155. Dat maakte de Amerikaanse marine zaterdag bekend. Eerder werden nog 93 gevallen gemeld. Niemand is opgenomen in het ziekenhuis.

Bijna de helft van de circa 5000 opvarenden is vooralsnog getest op het virus. 1548 bemanningsleden hebben het schip, dat in de haven van het eiland Guam ligt, inmiddels verlaten.

Donderdag werd de kapitein van de USS Theodore Roosevelt, Brett Crozier, uit zijn functie ontheven. Dat gebeurde nadat Crozier een brief had gelekt met kritiek op de aanpak van coronabesmettingen op zijn schip. Hij vroeg om evacuatie van zijn schip maar kreeg aanvankelijk geen medewerking.

Crozier waarschuwde in de brief aan zijn superieuren dat het virus om zich heen greep en vroeg om maatregelen. "Dit is geen oorlog. Er hoeven geen zeelieden te sterven." De brief lekte deze week naar de media en bracht het Pentagon in verlegenheid. Niet om de inhoud maar om het lekken moest Crozier wijken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu