Aantal dagelijkse besmettingen Zuid-Korea onder de 10

Aantal dagelijkse besmettingen Zuid-Korea onder de 10 ANP

Zuid-Korea rapporteerde maandag voor het eerst in twee maanden minder dan 10 nieuwe gevallen van het coronavirus. Daarmee is een verdere daling te zien van het aantal dagelijkse infecties bij de grootste uitbraak van het virus in Azië buiten China.

Het Koreaanse centrum voor ziektebestrijding en -preventie zei dat er sinds zaterdag 8 nieuwe geïnfecteerden waren. Dat brengt het totale aantal besmettingen in het hele land op 10.661. Er zijn 234 inwoners overleden aan de gevolgen van het longvirus.

De inspanningen die Zuid-Korea doet om het virus binnen de perken te houden lijken te werken. Opmerkelijk genoeg zonder het opleggen van strenge maatregelen zoals een lockdown of het verbieden van reizen binnen het land. In plaats daarvan begonnen de Koreanen met een enorm testcampagne. Op diverse plekken zijn drive-intestcentra en telefooncelachtige kraampjes opgezet waar mensen worden getest. De gezondheidsautoriteiten maken ook gebruik van hightechmiddelen om het virus actief op te sporen via het checken van creditcardtransacties en het volgen van smartphonegebruik van patiënten.

Nieuws

Meest gelezen

menu