Aantal doden per dag door corona in Italië daalt

Aantal doden per dag door corona in Italië daalt ANP

Italië heeft vrijdag 130 nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus geregistreerd, tegen 156 de dag ervoor, meldden de autoriteiten. Het aantal nieuwe besmettingen op een dag steeg marginaal tot 652, vergeleken met 642 een dag eerder.

Het totale dodental in Italië sinds de uitbraak op 21 februari aan het licht kwam, bedraagt ​​nu 32.616, het op twee na hoogste ter wereld, na dat van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Statistici geloven echter dat Italië, net als veel andere landen, aanzienlijk meer sterfgevallen telt door het virus dan de officiële gegevens suggereren, omdat veel slachtoffers nooit zijn getest.

INPS

Een onderzoek deze week door het Italiaanse socialezekerheidsagentschap INPS toonde aan dat er tussen 1 maart en 30 april bijna 47.000 meer doden vielen dan gemiddeld in dezelfde periode in de vijf jaar van 2015 tot 2019.

Hiervan werden ongeveer 28.000 officieel geteld als Covid-19-doden. INPS zei dat het redelijk was om te veronderstellen dat "een groot deel" van de 19.000 andere sterfgevallen ook te wijten was aan het coronavirus.

Het totale aantal bevestigde coronagevallen in Italië sinds het begin van de uitbraak bedraagt nu 228.658, het hoogste wereldwijde cijfer achter dat van de Verenigde Staten, Rusland, Spanje, Groot-Brittannië en Brazilië.

Nieuws

Meest gelezen

menu