Algerije pakt verdachte aanslagen Parijs op

Algerije pakt verdachte aanslagen Parijs op ANP

In Algerije is dinsdag een verdachte van de aanslagen van 13 november in Parijs opgepakt. Het zou gaan om een Algerijn die in België woont. Dat heeft het parket van Béjaïa, in het oosten van Algerije, zaterdag bekendgemaakt, aldus verschillende Franse en Belgische media.

De man is aangehouden ,,voor zijn mogelijke betrokkenheid bij terroristische activiteiten en zijn eventuele deelname aan een (actieve) terreurgroep in het buitenland'', aldus het parket in Algerije. De identiteit van de verdachte werd niet gemeld. Volgens Algerijnse media gaat het vermoedelijk om de 29-jarige Zouhir Mehdaoui. Hij is naar verluidt een kennis van Abdelhamid Abaaoud, het vermeende brein van de terreurdaden. Mehdaoui zou gefilmd zijn naast Abaaoud in een terreinwagen in Syrië, berichten lokale media. De verdachte ontkent dat.

De Algerijn zou zichzelf hebben aangegeven na een dagvaarding van de onderzoeksrechter. Hij zit voorlopig vast in Akbou, een stad op ongeveer 250 kilometer ten oosten van Algiers.

De man zou in 2012 vanuit Algerije naar Turkije zijn vertrokken. Maar na een verblijf in Griekenland is hij in 2014 in België komen wonen en daar met een Belgische getrouwd. Franse en Belgische media melden dat hij mogelijk in de Brusselse gemeente Sint-Gillis woont.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu