Amerikaan schiet op collega's: meerdere doden

Amerikaan schiet op collega's: meerdere doden ANP

Een schutter heeft in de Amerikaanse plaats Hesston meerdere mensen doodgeschoten en verwond. Uiteindelijk werd de man zelf door de politie neergeschoten. Hij was op dat moment op zijn werk om zich heen aan het schieten. Over het dodental bestaat nog onduidelijkheid. De lokale sheriff zei volgens Amerikaanse media dat ,,mogelijk vier tot zeven doden'' zijn gevallen, inclusief de dader.

De man schoot eerst vanuit zijn auto meerdere mensen neer. Op zijn werk maakte hij meer slachtoffers. Volgens de autoriteiten zijn twintig tot dertig mensen gewond geraakt. Een ziekenhuis in de nabijgelegen stad Wichita liet weten dat daar vijf slachtoffers in kritieke toestand zijn binnengebracht.

Wat de schutter bezielde, is vooralsnog onbekend. De autoriteiten hebben bevestigd dat hij werkte voor Excel Industries, een fabrikant van grasmaaiers. Zijn identiteit is nog niet officieel bekendgemaakt, maar volgens lokale media was de schutter een 38-jarige werknemer van het bedrijf. Op sociale media had de man eerder foto's en video's geplaatst van zichzelf met vuurwapens in de hand. Op een filmpje is te zien hoe hij een machinegeweer leegschiet op een akker, op een foto zit hij met zijn automatische wapen in een auto.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu