Australië legt hand op 10 miljoen coronatests, breidt testen uit

Australië legt hand op 10 miljoen coronatests, breidt testen uit ANP

De Australische overheid wil meer mensen gaan testen op het nieuwe coronavirus nu het woensdag 10 miljoen coronatests heeft ingeslagen. Volgens functionarissen is dat noodzakelijk om de besmettingscijfers laag te houden zodat de lockdownmaatregelen versoepeld kunnen worden.

In Australië zijn 6.700 besmettingen vastgesteld op een bevolking van 25,7 miljoen mensen. Tot nu toe bezweken 88 Australiërs met het nieuwe coronavirus. Die relatief lage aantallen zijn volgens de autoriteiten het resultaat van de lockdownmaatregelen en het uitgebreide testen. Zij willen de nieuwe voorraad gebruiken om ook mensen zonder symptomen te gaan testen. Vorige maand werden er een half miljoen tests afgenomen.

De Australische autoriteiten denken met de 10 miljoen tests het hele jaar door te kunnen komen. Premier Scott Morrison heeft gezegd dat uitgebreider testen een vereiste is voor het versoepelen van maatregelen. Sommige deelstaten hebben al eigenhandig maatregelen versoepeld, onder meer door iets grotere openbare bijeenkomsten toe te staan en stranden te heropenen. De landelijke overheid versoepelt geen maatregelen voor 11 mei.

De tests werden in China gekocht door zakenman Andrew Forrest, die ze aan de overheid doorverkocht voor 320 miljoen Australische dollar (ongeveer 294 miljoen euro). Deelstaten hebben verschillende plannen omtrent het testen van inwoners op het nieuwe coronavirus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu