Beierse premier: maximaal 200.000 migranten

Beierse premier: maximaal 200.000 migranten ANP

De Beierse premier Horst Seehofer vindt dat Duitsland jaarlijks maximaal 200.000 migranten moet toelaten. ,,Uit ervaring kan ik zeggen: in Duitsland hebben we geen probleem met de toestroom van 100.000 tot 200.000 vluchtelingen per jaar'', zei de CSU-leider tegen de krant Bild am Sonntag.

De komst van meer asielzoekers is volgens Seehofer onwenselijk. Zijn Beierse CSU, de zusterpartij van het CDU van bondskanselier Angela Merkel, riep al eerder op het aantal vluchtelingen te beperken. De meeste migranten komen Duitsland via Beieren binnen. Dat leidde vorig jaar tot spanningen tussen de christendemocratische leiders Merkel en Seehofer.

De CSU-leider vreest dat het aantal vluchtelingen zonder maatregelen in 2016 nog hoger zal uitvallen dan vorig jaar. Hij noemde het een hoofddoel om de toestroom te beperken. Het afgelopen jaar zijn volgens de autoriteiten in Beieren meer dan een miljoen vluchtelingen aangekomen. In december arriveerden gemiddeld vierduizend migranten per dag in de deelstaat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
Gevlucht
menu