België verbetert communicatie kerncentrales

België verbetert communicatie kerncentrales ANP

België gaat beter communiceren met de buurlanden over zijn kerncentrales. Dat heeft een woordvoerster van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon maandag gezegd. Ze zei dat specialisten uit de buurlanden ook inspecties gaan uitvoeren in het nucleaire deel van de kerncentrales.

Jambon sprak maandag met de Luxemburgse staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling Camille Gira, meldde persbureau Belga. Tijdens de ontmoeting werden veiligheidsmaatregelen van de kerncentrales toegelicht. Jambon gaat woensdag samen met onze minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz, naar de Belgische kerncentrale van Doel voor een gezamenlijke inspectie.

In Nederland, Duitsland en Luxemburg zijn vragen gerezen over de veiligheid van Belgische centrales na een reeks incidenten waarbij centrales moesten worden uit- en aangezet. De onrust over de oude centrales neemt toe. De gemeenten Maastricht en Aken hebben juridische stappen aangekondigd tegen de kerncentrale van Tihange. Deze centrale langs de rivier de Maas, tussen Namen en Luik, staat ongeveer 45 kilometer ten zuidwesten van de Limburgse hoofdstad.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu