'Belgische verdachten Parijs geïdentificeerd'

'Belgische verdachten Parijs geïdentificeerd' ANP

Belgische onderzoekers denken dat ze de twee mannen die vanuit België een rol speelden bij de aanslagen in Parijs, bijna zeker hebben geïdentificeerd. Het gaat om terreurverdachten die onder de namen Samir Bouzid en Soufiane Kayal gebruikmaakten van een valse Belgische identiteitskaart. Daarover bericht La Libre Belgique woensdag.

Volgens de krant was er telefoonverkeer tussen de twee mannen en de aanslagplegers die op 13 november in Parijs 130 mensen doodden. De terroristen zouden verschillende sms-berichten hebben gestuurd naar België. La Libre concludeert dat de aanslagen vanuit België zijn gecoördineerd. De echte naam en nationaliteit van Bouzid en Kayal kende de politie niet. Kort na de aanslagen verdwenen ze.

Voor de twee werd op 4 december al een opsporingsbericht verspreid. Volgens justitie waren ze in september minstens een keer samen met de nog voortvluchtige Salah Abdeslam in een huurauto naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest gereden. Ook werd de valse identiteitskaart van Bouzid gebruikt om geld over te maken naar de nicht van Abdelhamid Abaaoud. Hij werd bij een politie-inval in Saint-Denis gedood.

Nieuws

Meest gelezen

menu