'Beperk vluchtelingeninstroom Duitsland'

Archief DvhN ANP

In Duitsland moeten maatregelen worden genomen tegen de voortdurend hoge instroom van vluchtelingen. Jaarlijks zouden er maximaal 400.000 asielzoekers binnen moeten worden gelaten. Dat bepleit minister van Binnenlandse Zaken Holger Stahlknecht van de deelstaat Saksen-Anhalt.

,,Zolang er in Europa geen gelijke verdeling van asielzoekers is, moeten aan de Duitse buitengrenzen controles worden uitgevoerd. Degenen die uit een veilige staat of uit de Europese Unie komen, moeten worden teruggestuurd", zegt Stahlknecht tegen het Duitse persbureau DPA. Volgens hem moet de grondwet en het asielrecht worden gevolgd. ,,Dan zou minstens de helft van de mensen die hier vorig jaar kwamen, hier überhaupt niet mogen zijn."

Hij doet zijn oproep in de aanloop naar een vergadering van de minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière en de deelstaatministers van Binnenlandse Zaken van CDU en CSU. De politici komen donderdag in de buurt van Maagdenburg bijeen om te praten over binnenlandse veiligheid en asielpolitiek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
Gevlucht
menu