Boko Haram doodt tientallen dorpsbewoners

Boko Haram doodt tientallen dorpsbewoners ANP

Zeker 65 inwoners van een Nigeriaans dorp zijn zaterdagavond om het leven gekomen door een terreuraanval. Het geweld moet volgens het Nigeriaanse leger wel het werk zijn van Boko Haram. De daders kwamen in auto's en op motoren het dorpje Dalori binnengereden en begonnen om zich heen te schieten. Ze staken huizen in brand en zetten volgens het leger ook zelfmoordterroristen in.

,,Terwijl mensen renden voor hun leven, worstelden drie vrouwelijke zelfmoordterroristen zich tussen de menigte en bliezen zichzelf op'', vertelde een woordvoerder van het leger. Dalori ligt zo'n 5 kilometer van de stad Maiduguri. De aanval van zaterdag was niet de enige, maar wel de dodelijkste van afgelopen week in het gebied.

Boko Haram terroriseert de bevolking van het Afrikaanse land al jaren. De groepering streeft met grof geweld naar een zeer strenge islamitische staat waarin geen enkele ruimte is voor westerse of moderne invloeden. Zowel christenen als moslims die zich niet aan de leefregels van Boko Haram houden, worden slachtoffer.

Regeringstroepen dringen Boko Haram steeds verder terug, maar de keerzijde van dat succes is dat de groepering steeds vaker terugvalt op dit soort terreuraanvallen om zich te doen gelden. Het geweld heeft de afgelopen jaren duizenden mensen het leven gekost en ruim twee miljoen Nigerianen op de vlucht doen slaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu