Boris Johnson in ziekenhuis om extra tests vanwege coronavirus

Boris Johnson in ziekenhuis om extra tests vanwege coronavirus ANP

De Britse premier Boris Johnson is zondag opgenomen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus. Dat meldt de BBC. Volgens een woordvoerder van Downing Street wordt Johnson extra getest omdat hij "hardnekkige symptomen" blijft houden. Tien dagen geleden was al bekend dat Johnson positief had getest op het virus. Hij is voor zover bekend de eerste regeringsleider die vanwege het virus is opgenomen in het ziekenhuis.

De ziekenhuisopname is een "voorzorgsmaatregel" die volgt op het doktersadvies, aldus de woordvoerder. Johnson heeft onder meer hoge koorts die nog niet lijkt weg te gaan. Vrijdag sprak hij de Britten al toe in een videoboodschap over zijn persoonlijke situatie. "Hoewel ik me beter voel en zeven dagen in isolatie heb gezeten, heb ik nog steeds verhoging", zei Johnson toen.

"De premier bedankt al het zorgpersoneel voor al hun ongelofelijk harde werk en dringt er bij het publiek op aan om de adviezen van de overheid op te volgen", laat Downing Street weten. Benadrukt wordt dat Johnson ondanks zijn ziekenhuisopname de leiding blijft houden over de regering.

In Groot-Brittannië zijn vooralsnog zo'n 48.000 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Bijna 5000 mensen stierven aan de gevolgen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu