Brit uit vliegtuig gezet na 'terreurchat'

Brit uit vliegtuig gezet na 'terreurchat' ANP

Een Britse man is na een misverstand door gewapende agenten verwijderd van een vlucht naar Amsterdam. Dat gebeurde volgens The Telegraph nadat een medepassagier de Brit had zien chatten met leden van zijn gebedsgroep.

De 40-jarige Laolu Opebiyi wisselde volgens de krant berichten uit met leden van de groep 'Isi men', wat door de andere passagier werd gelezen als 'Isis men'. ISIS is een afkorting waarmee vaak wordt verwezen naar terreurgroep islamitische Staat.

De vergissing leidde tot een uitstroom van passagiers. Zo'n zeven mensen zouden uit voorzorg het toestel hebben verlaten, onder wie de man die alarm sloeg. Ook Opebiyi moest vertrekken. Twee gewapende agenten haalden hem uit het toestel van Easyjet en ondervroegen hem over zijn geloof.

Pas na enkele uren kon de Brit zijn reis vervolgen. Hij zei in Britse media geschrokken te zijn van de commotie. ,,Als we blijven toegeven aan dit soort bekrompenheid en irrationele angsten, durf ik te zeggen dat de terroristen hun doel bereikt hebben.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu