Britse premier Johnson: leven te danken aan artsen

Britse premier Johnson: leven te danken aan artsen ANP

De Britse premier Boris Johnson heeft de artsen en verpleegkundigen geprezen voor de "voorbeeldige" zorg die hij tijdens zijn coronavirusbehandeling kreeg, melden Britse media. "Ik heb mijn leven aan hen te danken. Ik kan ze niet genoeg bedanken", aldus Johnson.

Vrienden van de premier onthulden in de MailOnline dat hij dicht bij de dood was toen hij in het ziekenhuis vocht tegen het coronavirus. Op een gegeven moment was de toestand zo ernstig dat ministers, ambtenaren en zijn vrienden voor hem baden.

In het ziekenhuis zou Johnson zich gesterkt hebben gevoeld door een brief van zijn verloofde Carrie Symonds, met een echo van hun ongeboren kind erbij.

Goede vorderingen

De premier bracht zijn zevende nacht door in het St Thomas' ziekenhuis in Londen nadat hij afgelopen zondag was opgenomen, tien dagen nadat hij positief was getest op het coronavirus.

Johnsons kantoor Downing Street zei dat de premier 'zeer goede vorderingen' maakt bij zijn herstel en dat hij sinds hij van de intensive care is gehaald, games heeft gespeeld en naar films heeft gekeken vanuit zijn ziekenhuisbed.

Er is geen update over wanneer hij uit het ziekenhuis kan worden ontslagen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu