Britten blijven massaal coronatests bestellen

Britten blijven massaal coronatests bestellen ANP

Veel Britten die zich op een nieuwe overheidssite wilden aanmelden om getest te worden op het coronavirus, visten zaterdag opnieuw achter het net. Vrijdag waren al na twee minuten de 5000 beschikbare tests besteld, zaterdag gebeurde hetzelfde binnen een kwartier.

De op vrijdag gelanceerde website is volgens de BBC bedoeld voor mensen met cruciale beroepen en hun gezinnen. Zij kunnen zich aanmelden als iemand in hun huishouden symptomen heeft die kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus.

Mensen kunnen via de site een testkit aanvragen of een afspraak maken om bij een drive-in getest te worden. Daar meldden zich vrijdag 15.000 mensen voor aan, terwijl 46.000 mensen probeerden de site te bereiken. De afspraken voor een drive-intest waren zaterdag binnen het uur weg.

Stormloop

De stormloop op de site laat zien dat de vraag naar testen groot is. De Britse regering ligt al langer onder vuur omdat volgens critici veel te weinig wordt getest en ze heeft ook toegezegd daar werk van te maken.

Minister van Volksgezondheid Matt Hancock wil voor het eind van de maand 100.000 coronatesten per dag laten uitvoeren, maar die doelstelling is nog lang niet gehaald.

Nieuws

Meest gelezen

menu