Burgemeester Moskou verlengt uitgaansverbod tot 1 mei

Burgemeester Moskou verlengt uitgaansverbod tot 1 mei ANP

De burgemeester van Moskou heeft het uitgaansverbod in verband met de coronacrisis verlengd tot 1 mei. Aanvankelijk gold het verbod tot deze zondag, maar Andrej Sobjanin zag zich gedwongen dat te verlengen.

Alleen mensen die naar hun werk of naar de dokter moeten, kunnen zich verplaatsen maar moeten daarvoor wel op straffe van een forse geldboete een pasje aanvragen bij de gemeente. Mensen mogen daarnaast wel boodschappen doen, de hond uitlaten en het vuilnis buitenzetten. Wandelen of buiten sporten is verboden. De politie heeft al honderden boetes uitgedeeld.

De maatregelen werpen volgens Sobjanin wel hun vruchten af. Een explosieve toenamen van het aantal besmettingsgevallen is volgens hem voorkomen. "Dat is een eerste, bescheiden maar een zeer belangrijk succes", zei hij zaterdag.

Rusland telt meer dan 36.000 geregistreerde besmettingsgevallen. Volgens de autoriteiten zijn er tot nog toe 313 mensen aan het virus overleden. De hoofdstad Moskou, met 12,5 miljoen inwoners, is het zwaarst getroffen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu