Chaos bij mobilisatie Rusland: vluchten, trouwen of zelfverminking

Stomdronken en onderling vechtend naar het front, duizenden die mobilisatie op alle manieren proberen te ontduiken en aanhoudende protesten tegen de oproep voor het front die keihard worden neergeslagen; de mobilisatie die de Russen weer de overhand moet geven in Oekraïne verloopt uiterst chaotisch.

Een Mongoolse grenswacht controleert voertuigen die uit Rusland aankomen bij de Mongoolse grenscontrolepost. De grenzen met Kazachstan en Mongolië worden overspoeld door Russische staatsburgers, nadat Rusland een gedeeltelijke mobilisatie aankondigde.

Een Mongoolse grenswacht controleert voertuigen die uit Rusland aankomen bij de Mongoolse grenscontrolepost. De grenzen met Kazachstan en Mongolië worden overspoeld door Russische staatsburgers, nadat Rusland een gedeeltelijke mobilisatie aankondigde. Foto: BYAMBASUREN BYAMBA-OCHIR

Zo chaotisch dat zelfs vanuit de kring van president Poetin kritiek komt, van de staats-tv tot aan de voorzitster van het Hogerhuis en de leider van het Lagerhuis, de Doema. „We krijgen heel veel klachten binnen over mensen die ten onrechte worden opgeroepen. Dat moet gecorrigeerd worden”, durfde Viacheslav Volodin, de voorzitter van de Doema zelfs in het openbaar te zeggen.

Dronken

Nieuws

menu