'Chinese krijgsmacht in verhoogde staat van paraatheid om corona'

'Chinese krijgsmacht in verhoogde staat van paraatheid om corona' ANP

De Chinese president Xi Jinping heeft gezegd dat de krijgsmacht de staat van paraatheid verhoogt, meldt de Chinese staatstelevisie. De strijdkrachten moeten gereed zijn om strijd te leveren nu de coronapandemie verstrekkende gevolgen heeft voor de staatsveiligheid, aldus Xi.

Het Britse persbureau Reuters, dat de uitspraken van Xi meldt, geeft nog geen details over de risico's voor de staatsveiligheid waar Xi op doelde. Vrijdag werd vlak na de opening van het jaarlijkse Volkscongres van het parlement bekend dat China een veiligheidswet wil introduceren om grip te krijgen op anti-Chinese demonstraties in het semiautonome Hongkong. Sindsdien lopen de spanningen tussen de Verenigde Staten en China op.

Volgens de president heeft de Chinese reactie op de uitbraak van het nieuwe coronavirus aangetoond dat de recente militaire hervormingen een succes zijn. Volgens de president moet er gezocht worden naar nieuwe manieren om de troepen te trainen ten tijde van de pandemie.

De president, die tevens voorzitter is van China's Centrale Militaire Commissie, deed de uitspraken bij een bijeenkomst die parallel aan het jaarlijkse Volkscongres plaatsvindt. Daarbij waren delegaties van het leger en de militaire politie aanwezig.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu