'Cyberaanvallen op Britse instellingen die coronavaccins maken'

'Cyberaanvallen op Britse instellingen die coronavaccins maken' ANP

Britse instellingen die tegen Covid-19 vechten zijn het slachtoffer geworden van cyberaanvallen die terug te voeren zijn op Rusland en Iran. Dat schrijft de tabloid The Mail on Sunday. Hackers hebben universiteiten in het land aangevallen die vaccins en testkits proberen te maken en wetenschappers en artsen die het coronavirus bestuderen.

Het Britse Nationaal Cyber Security Centrum noemde de aanvallen "volkomen laakbaar" en zei "de klok rond" te werken om de onlinedreiging te bestrijden. Bronnen binnen het regeringscentrum van het Verenigd Koninkrijk laten aan The Mail weten dat het erop lijkt dat de hackers informatie proberen te stelen over hoe de Britten het longvirus te lijf gaan. Geen enkele grote aanval zou tot nu toe geslaagd zijn.

Veiligheidsdiensten en onlinemisdaadbestrijders waarschuwen al langer voor dit soort cyberaanvallen. Voorzitter Tobias Ellwood van het comité dat namens het Lagerhuis toezicht houdt op het ministerie van Defensie zei dat Groot-Brittannië "niet moet aarzelen om gepast wraak te nemen. De wereldwijde afleiding van Covid-19 biedt de perfecte oorlogsmist om cyberaanvallen uit te voeren. Vooral als de prijs van een vaccin hoog is."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu