Cyprus vervolgt agenten voor nalatigheid in zaak seriemoordenaar

Cyprus vervolgt agenten voor nalatigheid in zaak seriemoordenaar ANP

De autoriteiten op Cyprus vervolgen vijftien politiemensen die nalatig zouden zijn geweest terwijl een seriemoordenaar actief was op het eiland. Die vermoordde zeker vijf vrouwen en twee kinderen van 6 en 8 jaar.

De politie lag onder vuur omdat het de vermissing van de buitenlandse vrouwen en hun dochters niet serieus zou hebben genomen. De slachtoffers kwamen uit de Filipijnen, Roemenië en Nepal.

De dader, legerofficier Nikos Metaxas, zit inmiddels een levenslange gevangenisstraf uit. Hij zocht via internet contact met de vrouwen en bracht ze later om het leven. Dat gebeurde tussen september 2016 en augustus 2018.

Geschokte reacties

Het duurde tot april 2019 tot voor het eerst een slachtoffer van de seriemoordenaar werd gevonden. Toeristen vonden het lichaam in een mijnschacht. In de maanden daarna werden de stoffelijke resten van andere slachtoffers ontdekt.

De zaak leidde tot geschokte reacties op het eiland. Critici stelden dat sommige vrouwen mogelijk nog hadden geleefd als de politie de zaak beter had opgepakt. Ook onderzoekers concludeerden dat de politie steken had laten vallen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu