Dagelijks dodental coronavirus in Britse ziekenhuizen neemt af

Dagelijks dodental coronavirus in Britse ziekenhuizen neemt af ANP

In de Britse ziekenhuizen zijn de afgelopen 24 uur aanzienlijk minder patiënten overleden aan het coronavirus dan de voorbije dagen. De gezondheidsautoriteiten meldden zondagmiddag een toename van 596, het geringste aantal in bijna twee weken.

In het Verenigd Koninkrijk zijn 16.060 opgenomen mensen bezweken aan de ziekte Covid-19. Bij meer dan 120.000 personen is het longvirus vastgesteld. Sinds zaterdag kwamen er 5850 besmettingsgevallen bij. Daarvoor werden ruim 21.500 tests uitgevoerd. Voor het eind van de maand wil het VK dat opvoeren tot dagelijks 100.000.

De nieuwste gegevens zijn misschien bemoedigend, de minister van Kabinetszaken Michael Gove acht het nog te vroeg om verlichting van de lockdownmaatregelen te overwegen. Hij sprak krantenberichten tegen dat de regering van plan is de restricties de komende weken te verminderen en de scholen te heropenen op 11 mei.

Gove zei dat een dergelijk besluit alleen kan worden genomen als de gezondheidsdeskundigen daarvoor een positief advies geven. Hij liet tevens weten dat het herstel van Boris Johnson voorspoedig verloopt. De premier werd een week geleden ontslagen uit het ziekenhuis waar hij als coronaslachtoffer werd behandeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu