Derde arrestatie om doodgeschoten zwarte hardloper in VS

Derde arrestatie om doodgeschoten zwarte hardloper in VS ANP

De politie in de Amerikaanse staat Georgia heeft een derde man gearresteerd in verband met het doodschieten van Ahmaud Arbery op 23 februari. Het gaat om de 50-jarige William Bryan. Eerder werden de 64-jarige Gregory McMichael en zijn 34-jarige zoon Travis al opgepakt vanwege de misdaad.

De 25-jarige Arbery werd in februari doodgeschoten door oud-politieagent McMichael en zijn zoon. De derde verdachte filmde alles. De zwarte Arbery was aan het hardlopen door zijn woonplaats toen hij werd aangevallen door het witte tweetal. De verdachten zeiden tegen de politie dat ze dachten dat Arbery een inbreker was.

Op de videobeelden is te zien hoe de 25-jarige man letterlijk vecht voor zijn leven terwijl de twee mannen hem onder vuur nemen. Uiteindelijk stort Arbery ter aarde met een schotwond.

In februari werden McMichael en zijn zoon opgepakt, maar ook weer vrijgelaten nadat ze hun verklaring hadden gegeven. Recentelijk doken de beelden van de moord op op sociale media, waarna veel mensen boos en verontwaardigd reageerden. Kort daarop werden de verdachten wederom aangehouden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu