Dodelijkste dag in Rusland sinds begin corona-uitbraak

Dodelijkste dag in Rusland sinds begin corona-uitbraak ANP

Rusland heeft melding gemaakt van de grootste stijging van het dodental sinds het begin van de coronacrisis. Er overleden nog eens 135 patiënten met het besmettelijke virus in het land, waar tot nu toe in totaal 2972 sterfgevallen zijn gemeld. Het aantal vastgestelde besmettingen is er inmiddels de 300.000 voorbij.

De Russische autoriteiten zeggen dat het afgelopen etmaal is vastgesteld dat nog eens 8764 mensen het virus hebben opgelopen. In totaal zijn al 308.705 coronagevallen aan het licht gekomen in het land. Dat is het hoogste aantal buiten de Verenigde Staten. Het officiële Russische dodental ligt relatief laag. Sommige landen met minder besmettingen hebben melding gemaakt van de dood van tienduizenden patiënten.

Cijfers over de aantallen doden en patiënten in verschillende landen laten zich vaak lastig vergelijken, omdat overheden uiteenlopende rekenmethoden gebruiken en ook niet iedereen testen. Ook zijn vermoedelijk niet alle landen even openhartig over de daadwerkelijke omvang van de virusuitbraak op hun grondgebied.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu