Doden bij aanslag Pakistaans consulaat

Doden bij aanslag Pakistaans consulaat ANP

Door een zelfmoordaanslag bij het Pakistaanse consulaat in de Afghaanse stad Jalalabad zijn woensdag meerdere mensen om het leven gekomen. Een woordvoerder van de gouverneur in de provincie Nangarhar sprak van minstens twee doden en twee gewonden.

Volgens een ziekenhuisarts zijn vier politiemensen en een burger gedood. Drie schoolkinderen hebben verwondingen opgelopen. De Afghaanse televisiezender Tolo News berichtte over vijf dode politieagenten en elf gewonden.

De zelfmoordterrorist probeerde in een rij van mensen aan te sluiten, die een visum voor Pakistan wilden aanvragen. Toen hem de toegang tot het consulaat werd geweigerd, blies hij zichzelf op. Twee andere aanvallers verscholen zich in een leeg regeringsgebouw in de nabijheid van het consulaat, maar veiligheidstroepen hebben hen gedood, liet de Afghaanse vice-minister van Binnenlandse Zaken weten.

Vredesplan

Volgens het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn alle consulaatmedewerkers in veiligheid. Jalalabad ligt in het oosten van Afghanistan, niet ver van de grens met Pakistan.

Nog maar twee dagen geleden zijn vertegenwoordigers van de Pakistaanse, Afghaanse, Chinese en Amerikaanse regering in Islamabad aangekomen om een nieuw vredesplan voor Afghanistan te ontwikkelen. Eerder kwamen ook de Indiase premier Narendra Modi en de Pakistaanse premier Nawaz Sharif overeen nieuwe vredesbesprekingen tussen de beide kernmachten te beginnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu