Dodental Spanje vlakt verder af

Dodental Spanje vlakt verder af ANP

In Spanje zijn het afgelopen etmaal 637 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is opnieuw minder dan in de afgelopen dagen. De autoriteiten melden zondag 674 sterfgevallen, zaterdag waren het er nog 809. Het totaal aantal doden kwam maandag op 13.055 van 12.418 op zondag, zei het ministerie van Gezondheid.

Ook het aantal bevestigde besmettingen steeg minder hard van 130.759 naar 135.032. Zondag meldde het ministerie iets meer dan 6000 nieuwe gevallen, zaterdag waren het nog bijna 8000.

Spanje zei van plan te zijn de coronavirustests uit te breiden naar mensen zonder symptomen. Dat is een eerste stap naar het langzaam opheffen van de lockdown in het land met het op één na hoogste dodental van de pandemie.

Piek voorbij

Net als in Italië, dat het zwaarst is getroffen, heeft Spanje het aantal nieuwe besmettingen en sterfgevallen de afgelopen dagen langzaam zien dalen, wat hoop geeft dat de piek voorbij is.

"We bereiden ons voor op de-escalatie en het is belangrijk om te weten wie besmet is om de lockdown van Spaanse burgers geleidelijk op te kunnen heffen", zei de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Arancha Gonzalez tegen tv-station Antena 3.

Nieuws

Meest gelezen

menu