Dodental ingestorte flat in India loopt op

Dodental ingestorte flat in India loopt op ANP

Zeker elf mensen zijn om het leven gekomen toen maandagavond een flat in India in elkaar stortte. Twintig tot zeventig mensen raakten bedolven onder de puinhopen.

Zestig mensen zijn inmiddels uit de ravage gered, onder wie een 4-jarig jongetje. Die werd dinsdag onder luid gejuich uit het puin bevrijd en op een stretcher gelegd. Drie reddingsteams met speurhonden hebben de hele nacht doorgewerkt.

De woontoren in Mahad, waarin circa tweehonderd mensen in 47 appartementen woonden, stortte als een kaartenhuis in elkaar, zei de politie. Familieleden zoeken wanhopig naar hun naasten onder het beton en steen, terwijl ze hun namen roepen in de hoop op een reactie.

Oorzaak nog niet bekend

Volgens de autoriteiten zijn veel bewoners waarschijnlijk gespaard gebleven omdat ze de stad ten zuiden van Mumbai hadden ontvlucht vanwege de corona-epidemie. Niemand weet daardoor precies hoeveel mensen nog in het puin kunnen liggen.

Shabana Lora wist met haar drie dochters uit het gebouw te vluchten toen dat begon te trillen. "We waren net een paar meter van het gebouw af toen we een hard geluid hoorden. Er was overal rook en het gebouw stortte in, een paar seconden nadat wij eruit waren gerend."

De oorzaak van de instorting is nog niet bekend, maar het gebeurt vaker in India dat gebouwen bezwijken door een slechte constructie, kwalitatief slecht materiaal en het negeren van voorschriften.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu