Dodental vliegveld Brussel naar vijftien

Dodental vliegveld Brussel naar vijftien ANP

Bij de aanslagen op het vliegveld van Brussel zijn zeker vijftien mensen omgekomen. Enkele slachtoffers die in ziekenhuizen waren opgenomen zijn overleden, liet een woordvoerder van de luchthaven weten.

Mogelijk is al sprake van een zestiende slachtoffer, maar daar kon de zegsvrouw woensdag nog niets over zeggen. De aanslag in metrostation Maalbeek eiste ten minste twintig levens, waarmee het dodental op 35 komt.

Ongeveer 260 mensen worden behandeld in ziekenhuizen. Sommigen zijn zeer ernstig gewond en worden in kunstmatige coma gehouden. Het Universitair Ziekenhuis in Leuven liet weten zeventien slachtoffers te behandelen, van wie er vier in kritieke toestand verkeren.

Identificatie

De formele identificatie van de vooralsnog 35 slachtoffers van de aanslagen in Brussel laat nog op zich wachten. Bekend is al wel dat een 37-jarige vrouw uit Peru de aanslagen op het vliegveld niet overleefde.

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zei dinsdag al dat families van slachtoffers snel veel informatie moeten krijgen hebben, maar dat dat ,,heel moeilijk’’ is. Volgens hem zijn er minstens veertig nationaliteiten onder de slachtoffers.

Onderzoek

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block zei woensdagochtend dat de identificatie erg moeilijk verloopt. ,,Er zijn ook mensen van wie men vermoedt dat ze slachtoffer zijn, maar waarvan nog geen fysiek bewijs gevonden is.’’

Het onderzoek op beide onheilsplekken is nog in volle gang. De luchthaven blijft in ieder geval woensdag nog gesloten. De toegangswegen worden streng gecontroleerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu