Doodschieten gewonde Palestijn was geen moord

Doodschieten gewonde Palestijn was geen moord ANP

De Israëlische militair die afgaande op videobeelden afgelopen week in Hebron een op de grond liggende gewonde en roerloze Palestijn doodschoot, wordt niet vervolgd wegens moord. Aanvankelijk wilde de militair aanklager Edoram Rigler de soldaat vervolgen voor moord, maar daar is hij op teruggekomen, meldden Israëlische media donderdag. Het wordt doodslag.

Volgens waarnemers van de Verenigde Naties had de dood van de 21-jarige Abed al-Fattah Yusri al-Sharif alles weg van ,,een buitengerechtelijke executie'', wat moord inhoudt. De militair schoot de gewonde bewegingloze man door het hoofd.

Al-Fattah zou kort tevoren met een medeplichtige militairen van de Israëlische bezettingsmacht op de Westelijke Jordaanoever met messen hebben gestoken. Op de vraag van een officier waarom de soldaat op de gewonde Palestijn had doodgeschoten, zou de beklaagde hebben geantwoord: ,,De terrorist moest dood''.

Volgens Rigler zal doodslag worden aangetoond en staat de beklaagde een lange celstraf te wachten, meldde The Jerusalem Post.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu