Drama in Duitsland: Luise (12) met meerdere messteken vermoord, meisjes van 12 en 13 jaar bekennen

De politie doet onderzoek op de plek waar het meisje werd gevonden.

De politie doet onderzoek op de plek waar het meisje werd gevonden.

In Duitsland zijn twee tienermeisjes opgepakt op verdenking van de moord op de 12-jarige Luise, die zaterdag verdween en zondag dood in een bos werd gevonden. De meisjes hebben bekend dat ze Luise met meerdere messteken om het leven hebben gebracht.

De 12-jarige Luise – haar achternaam is niet bekend gemaakt – uit Freudenberg, een dorpje zo’n 80 kilometer ten oosten van Keulen, had zaterdag een vriendinnetje bezocht. Daar was ze omstreeks 17.30 uur vertrokken, maar het meisje kwam niet thuis.

Luise en verdachten kenden elkaar

Haar ouders schakelden de politie in en er werd een grootschalige zoekactie op touw gezet. Die concentreerde zich op een stuk bos tussen de huizen van de beide meisjes. Daar werd het levenloze lichaam van het meisje zondag gevonden, in de buurt van een fietspad. Uit de autopsie bleek later dat ze op die plek is neergestoken en doodgebloed.

Dinsdag zijn twee verdachten opgepakt: twee tienermeisjes van 12 en 13 jaar. Ze hebben bekend dat ze Luise hebben doodgestoken. Luise en de twee verdachten kenden elkaar. Wat het motief is, is nog niet duidelijk. Hoewel het stuk bos wel op de route naar het huis van Luise ligt, leek het of ze juist in tegengestelde richting liep toen ze werd gedood.

De verdachten legden in eerste instantie tegengestelde ontkennende verklaringen af. Daarom werden ze opnieuw verhoord, in bijzijn van hun ouders en een deskundige. Daarop bekenden ze beiden Luise te hebben doodgestoken. Het wapen dat ze gebruikten is nog niet gevonden.

In Duitsland is met grote ontsteltenis op het nieuws gereageerd. De officier van justitie benadrukte op de persconferentie die dinsdagmiddag werd gehouden, dat het ook voor hem, de betrokken agenten, rechercheurs en andere instanties een ongewone en bijzonder schokkende zaak is.