Duitse deelstaten varen steeds meer eigen coronakoers

Duitse deelstaten varen steeds meer eigen coronakoers ANP

Duitse deelstaten varen steeds meer hun eigen koers in de coronacrisis en wachten het overleg met de regering woensdag niet af. Zo hebben Beieren en Mecklenburg-Vorpommern aangekondigd beperkingen voor de horeca en toeristenbranche te versoepelen.

Die deelstaten geven geen gehoor aan de oproep van de centrale regering in Berlijn om een gezamenlijke lijn uit te stippelen. Het is vooral bondskanselier Angela Merkel een doorn in het oog dat de deelstaten, die vergaande eigen bevoegdheden hebben, niet wachten op de landelijke afspraken.

Beieren besloot dinsdag de beperkingen in de horeca in mei onder voorwaarden stapsgewijs te versoepelen. Vanaf 18 mei mogen bepaalde buitenruimten weer open voor publiek. Restaurants volgen op 25 mei en hotels per 30 mei. Ook de richtlijn voor de burgers om binnen te blijven wordt versoepeld hoewel grote bijeenkomsten verboden blijven en menselijke contacten beperkt moeten blijven.

De deelstaat Mecklenburg-Vorpommern besloot maandag tot ieders verrassing dat Duitse toeristen van buiten de deelstaat vanaf 25 mei, in de week voor Pinksteren, weer welkom zijn. De Oostzeekust in de deelstaat is een geliefde vakantiebestemming voor Duitsers. Vanaf 9 mei wil de deelstaat restaurants weer laten openen, onder stikte voorwaarden. Vanaf 18 mei volgen hotels, pensions en vakantiehuisjes.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu