Duitsland moet nog even wachten op ruime versoepeling

Duitsland moet nog even wachten op ruime versoepeling ANP

De Duitse regering en de deelstaten hebben donderdag een aantal versoepelingen aangekondigd maar het is nog wachten op grote stappen in de versoepeling. Op 6 mei zullen de deelstaten en de bondsregering daar verder over besluiten, zo liet bondskanselier Angela Merkel donderdag weten.

Ook over landelijke toestemming voor de opening van de scholen en kinderopvang wordt dan een besluit genomen. Grote bijeenkomsten zoals festivals, sportevenement en concerten blijven verboden tot 31 augustus. Merkel riep de burgers op gedisciplineerd te blijven en afstand te houden.

Volgens Merkel moet eerst worden afgewacht wat de effecten zijn van de opening van winkels vorige week op de verspreiding van het virus, voor tot verdere versoepeling wordt overgegaan. "We hebben de snelheid van de verspreiding van het virus afgeremd. De infectiegraad moet duidelijk naar beneden. Het is een grote verantwoordelijkheid om het juiste te doen zodat er geen terugval komt", zei Merkel.

Horeca

Dat betekent ook dat het voor de Duitse horeca nog wachten is op versoepeling van de beperkingen. Vrijwel alle zaken zijn gesloten. In de aanloop naar 6 mei komt de verantwoordelijk minister met plannen om de branche stapsgewijs weer te openen.

De regering en deelstaten hebben afgesproken dat onder andere speelplaatsen voor kinderen, musea en dierentuinen onder voorwaarden weer open kunnen. Kerken mogen op beperkte schaal gebedsbijeenkomsten organiseren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu