Duitsland wil terugkeer Afrikanen betalen

Duitsland wil terugkeer Afrikanen betalen ANP

Duitsland is bereid te betalen voor de terugkeer van afgewezen asielzoekers naar Noord-Afrika. Dat mislukt vaak omdat landen als Marokko, Tunesië en Algerije die terugkeer weigeren. Berlijn probeert nu met die landen afspraken te maken over financiële hulp, meldt de krant Bild donderdag.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière zou eind van deze maand naar Tunis, Algiers en Rabat vliegen om een akkoord te ondertekenen.

Momenteel zouden er 6400 Marokkanen, Algerijnen en Tunesiërs in Duitsland verblijven, van wie het asielverzoek is afgewezen maar die niet terug kunnen. In december en januari kwamen tienduizenden migranten uit die landen naar Duitsland.

Zweden

Ook Zweden kondigde vorige week aan bijna 80.000 afgewezen asielzoekers uit vooral Noord-Afrika te willen terugsturen. De minister van Binnenlandse Zaken Anders Ygeman zegt nu ook dat het land bereid is daarvoor te betalen. ,,Ik heb er niets tegen om bijvoorbeeld tehuizen in Marokko financieel te helpen om zich om teruggekeerde kinderen te bekommeren'', zei hij tegen de krant Frankfurter Allgemeine.

Het is nog niet bekend hoeveel geld de landen voor de terugkeer over hebben.

Nieuws

Meest gelezen

menu