Economie voor meer Amerikaanse kiezers belangrijker dan corona

Economie voor meer Amerikaanse kiezers belangrijker dan corona ANP

De economie is voor de grootste groep Amerikaanse kiezers het belangrijkste thema, melden diverse Amerikaanse media op basis van een landelijke peiling. Een op de zes noemt de bestrijding van het coronavirus als voornaamste thema. Wel vindt ruim helft van de ondervraagden die meededen aan de peiling van Edison Research dat het virus moet worden ingedamd, ook als maatregelen daartoe de economie schaden.

Met de bestrijding van het virus gaat het volgens de meerderheid van de kiezers niet goed. Vier op de tien van de bijna 13.000 ondervraagden is van mening dat het "zeer slecht" gaat met de pogingen om het virus te bedwingen.

Raciale ongelijkheid is voor een op de vijf respondenten het voornaamste thema, meldt onder meer CNN. Gezondheidszorg en criminaliteit zijn beide voor ongeveer een op de tien Amerikaanse kiezers het belangrijkste onderwerp van deze verkiezingen.

Gepeilde kiezers die Joe Biden steunen noemden het coronavirus overigens veel vaker als het belangrijkste thema dan de achterban van zittend president Donald Trump. Van de Republikeinse stemmers zegt slechts 5 procent dat virusbestrijding het allerbelangrijkste is.

Nieuws

menu