FBI onderzoekt lood in drinkwater Michigan

FBI onderzoekt lood in drinkwater Michigan ANP

De FBI gaat meewerken aan het onderzoek naar de loodvergiftiging van het drinkwater in Flint, in de Amerikaanse staat Michigan. Dat heeft de openbaar aanklager dinsdag bekendgemaakt.

Flint stond in 2014 onder het gezag van een ongekozen bestuurder toen er om geld te besparen werd afgestapt van het drinkwatersysteem van de stad Detroit. In plaats daarvan werd er water uit de rivier de Flint gehaald. Het water bevatte meer chemicaliën dan het drinkwater uit Detroit, waardoor de oude waterleidingen werden aangetast en lood in het drinkwater terechtkwam. Duizenden mensen zijn aan het vervuilde water blootgesteld.

Het onderzoek naar de beslissing om het water uit de Flint te halen wordt nu door diverse instanties uitgevoerd. Behalve de FBI is onder meer de criminele onderzoeksdivisie van milieudienst EPA erbij betrokken.

Vorige maand werden emails openbaar gemaakt waaruit bleek dat de gouverneur van de staat al veel langer van de vervuiling van het drinkwater af wist dan hij had laten blijken.

Nieuws

Meest gelezen

menu