'Franse regering verdeelt land in 2 zones voor minder lockdown'

'Franse regering verdeelt land in 2 zones voor minder lockdown' ANP

De Franse premier presenteert donderdag de geleidelijke versoepeling van coronamaatregelen en volgens de media wordt het land daarvoor in twee zones verdeeld. In een deel blijven meer beperkingen van kracht dan in de rest van het land.

De regering heeft het land eerder al ingedeeld in drie zones en kaarten gepubliceerd met 'rode' departementen met veel verspreidingsrisico en 'groene' departementen die geschikt zouden zijn voor het afbouwen van coronamaatregelen. De rest was oranje gekleurd en gold als grensgeval. Dat leidde tot veel onduidelijkheid en protesten uit departementen die 'groen' afgebeeld wilden worden.

Premier Edouard Philippe komt volgens de nieuwszender LCI donderdagmiddag met een definitieve kaart zonder de kleur oranje. Hij wil de lockdown vanaf maandag geleidelijk gaan opheffen, maar niet overal in hetzelfde tempo. In de rode zone die vooral het noorden en noordoosten beslaat, blijven meer restricties van kracht. In het westen en zuiden kunnen meer maatregelen worden ingetrokken. Zo zouden openbare parken in de rode zone maandag niet opengaan en in de groene zone wel. Ook zou de aangekondigde heropening van scholen eerst in de groene zone beginnen.

Nieuws

Meest gelezen

menu