'Gearresteerde man toch niet Laachraoui'

FOTO ANP ANP

De Belgische Justitie heeft tijdens een persconferenctie bevestigd dat twee daders van de aanslagen bij de metro en Zeventem de broers El Bakraoui zijn. De derde terreurverdachte is nog voortvluchtig en is nog niet is geïdentificeerd.

Najim Laachraoui, die wordt gezien als hoofdverdachte van de aanslagen op de Brusselse luchthaven Zaventem, is dus niet gearresteerd. Laachaoui was waarschijnlijk de man met de lichte jas die op een foto staat van de drie terreurverdachten. Twee van hen bliezen zichzelf op in de vertrekhal.

 

 

Vijftien doden

Bij de aanslagen op het vliegveld van Brussel zijn zeker vijftien mensen omgekomen. Enkele slachtoffers die in ziekenhuizen waren opgenomen zijn overleden, liet een woordvoerder van de luchthaven weten.

Mogelijk is al sprake van een zestiende slachtoffer, maar daar kon de zegsvrouw woensdag nog niets over zeggen. De aanslag in metrostation Maalbeek eiste ten minste twintig levens, waarmee het dodental op 35 komt.

Ongeveer 260 mensen worden behandeld in ziekenhuizen. Sommigen zijn zeer ernstig gewond en worden in een kunstmatige coma gehouden.

Onderzoek in volle gang

Het onderzoek op beide onheilsplekken is nog in volle gang. De luchthaven blijft in ieder geval woensdag nog gesloten.

Belgische media melden dat onderzocht wordt of een handlanger van de vrijdag gearresteerde Salah Abdeslam betrokken was bij de aanslagen.

Het dreigingsniveau in Belgi werd gisteren opgeschaald naar het hoogste niveau. Dat blijft vooralsnog zo, melden journalisten van de VRT. De Belgische Nationale Veiligheidsraad komt vanmiddag opnieuw bijeen.

Ondertussen wordt het dagelijks leven in Brussel getekend door de aanslagen. Bij metrostations vinden tassencontroles plaats en bij de Europese Commissie controleren beveiligers op de aanwezigheid van bommen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu