Gouverneur Michigan staat buiten werken toe vanaf 7 mei

Gouverneur Michigan staat buiten werken toe vanaf 7 mei ANP

Gouverneur Gretchen Whitmer van de Amerikaanse staat Michigan heeft tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat mensen die buiten werken vanaf 7 mei weer aan het werk mogen. Het gaat om bijvoorbeeld mensen die in de bouw werken en boswachters.

Verder blijven alle beperkingen van kracht, zei Whitmer. Inwoners van de staat moeten nog steeds zoveel mogelijk thuiswerken en mogen alleen hun huis verlaten als het noodzakelijk is.

De versoepeling komt een dag nadat de gouverneur bekendmaakte dat de noodtoestand wordt verlengd. Honderden demonstranten accepteerden dat donderdag niet en betraden het Capitool in Lansing. "Ik ben enorm geschrokken donderdag", aldus Whitmer. "Ik zag in het gebouw mensen met wapens, met hakenkruizen en met 'Confederate flags'." Dat zijn vlaggen die werden gebruikt door de zuidelijke staten tijdens de Amerikaanse burgeroorlog.

De gouverneur van Californië zei dat er in zijn staat ook versoepelingen van de strenge maatregelen aan zitten te komen. "Dat is eerder een kwestie van dagen dan van weken", aldus Gavin Newsom.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu